Voorzieningen
Wis hier de filters
Reistijd
  • Lopen
  • Fietsen
  • OV
  • Auto
Wis hier het bereik

Hotspots

Nieuws
Amphion Cultuurbedrijf

Amphion in Doetinchem bestaat sinds 1968. De schouwburg herbergt twee theaterzalen, samen goed voor een bezoekerscapaciteit van 1150 gasten. Daarnaast zijn er drie extra (kleine) theaterzalen op de andere locaties van Amphion. Het grootste theater van de Achterhoek presenteert jaarlijks een gevarieerd cultureel programma met aandacht voor genres als cabaret, musical, theaterconcert, dans, toneel- en familievoorstellingen. Amphion Theater biedt naast landelijke en internationale producties ook veel ruimte aan regionale artiesten en gezelschappen. Vereniging Vrije Theater Producenten (VVTP) riep de Doetinchemse schouwburg de laatste jaren viermaal uit tot het 'Beste Theater van Nederland'.

24 januari 2024
Lees meer
Nieuws
Het Gevang

Het Gevang is één van de weinige oudere gebouwen in de binnestad van Doetinchem. In 1766 werd dit gevangenhuys gebouwd naar ontwerp van Gerard Ravenschot. Deze gevangenis is gedeeltelijk gebouwd op de oude fundamenten van de stadsmuur. In 1780 is het linker gedeelte uitgebreid met de cipierswoning. Doetinchem had geen rechtbank en viel onder het Drostambt Zutphen. Het Gevang diende waarschijnlijk voor de eerste opvang van boosdoeners die er ook konden worden verhoord. Tegenwoordig is het pand in gebruik als horecabestemming: Ons Kafeetje. De koffiebar is gericht op een gezonde levensstijl. De kaart is nét even wat anders dan gewend en onwijs verrassend. 

24 januari 2024
Lees meer
Nieuws
Stadion de Vijverberg

Stadion De Vijverberg is een voetbalstadion in Doetinchem. Het stadion, gebouwd in 1954, heeft een capaciteit van 12.600 plaatsen en is de thuisbasis van betaaldvoetbalclub De Graafschap.

17 januari 2024
Lees meer
Nieuws
Stadsboerin Doetinchem

Stadsboerin Doetinchem is stadslandbouw op het terrein van de voormalige gevangenis De Kruisberg in Doetinchem. Hier worden groenten, fruit en kruiden verbouwd in harmonie met de natuur. Er is een bijen- en vlindertuin van 7000 vierkante meter en een bloemenpluktuin. Ook wordt er gezorgd voor kippen en scharrelvarkens.

19 december 2023
Lees meer
Nieuws
Restaurant Vanouds

Heb je behoefte om weer eens als vanouds te genieten? Bij Vanouds ervaar je het gevoel van thuis komen, maar dan wel met een moderne twist. Kom eens langs in de zaak aan de Grutstraat in Doetinchem!

19 december 2023
Lees meer
Nieuws
SO De Isselborgh

Bij SO de Isselborgh is iedereen welkom! Leerlingen met gedrags-, ontwikkelings- en/of psychiatrische problemen leren ze omgaan met hun moeilijkheden zodat ze hun talenten optimaal kunnen ontwikkelen.

9 november 2023
Lees meer
Nieuws
Vrije school de Kleine Prins

Bij vrijeschool de Kleine Prins wordt er anders gekeken naar leren en opgroeien. Vanzelfsprekend sluit het onderwijs aan op het voortgezet onderwijs in de regio, maar er wordt meer gekeken naar het uitdagen van het kind, zodat het zich kan ontwikkelen tot een evenwichtig mens. 

9 november 2023
Lees meer
Nieuws
Kapperskolk

Natuurgebied omgeven door groen en water.

8 november 2023
Lees meer
Nieuws
Klompenpad Ganderpad

Ontdek het afwisselende landschap van Gaanderen. Wandelen langs de Oude IJssel en beken, over rivierduinen en langs oude sporen van de ijzerindustrie. Klompen aan, rugzak op en gaan!

1 november 2023
Lees meer