Wonen in een huis van nu

Een eigen huis is meer dan alleen een dak boven je hoofd. Een huis betekent warmte, bescherming en comfort. Eigentijdse huizen die zijn gebouwd van hout, bieden dat aangename leefklimaat. Het is de plek waar je thuis komt. En nooit meer weg wilt.

We besteden steeds meer aandacht aan welzijn: van onszelf, maar ook van de planeet. We streven naar een gezond en gelukkig leven en proberen daarbij de aarde zo min mogelijk te belasten. Wonen in een houten huis past helemaal in deze tijdgeest. Welkom in de nieuwe houten eeuw! 

Duurzaam bouwen

In veel delen van de wereld wordt al jaren-, soms zelfs eeuwenlang met hout gebouwd. Ook in Nederland zijn we enthousiast over het gebruik van hout. Omdat bomen tijdens hun groei CO2 opslaan, speelt houtbouw een belangrijke rol in het verduurzamen van onze woningbouw. Het vermindert de productie van steen en beton, die voor een hoge CO2-uitstoot zorgen. Door te blijven zorgen voor nieuwe aanplant, voldoende bossen en duurzaam beheer is de bron van deze grondstof verzekerd en vaak zelfs heel dichtbij huis te vinden. 

Solide wonen

Jouw huis van hout is een veilig thuis. Hout is namelijk een van de meest efficiënte bouwmaterialen ter wereld. Het is licht, maar toch enorm sterk. Houtskeletbouwelementen, constructieve CLT-wanden en houten vloerdelen worden vakkundig verwerkt en niet aan weersinvloeden blootgesteld, wat de kwaliteit ten goede komt. Jouw woning kan door de solide constructie en de kracht van het materiaal eindeloos blijven staan.

Bouwen met hout zorgt bovendien voor een duurzaam productieproces: de woningen worden in de fabriek geproduceerd, wat voor minder verkeersbewegingen en een aanzienlijk kortere bouwtijd zorgt. Het huis dat op deze manier wordt gebouwd, is een solide en kwalitatief hoogwaardige woning en geeft je een gezond en comfortabel binnenklimaat. 

Aangenaam leven

In jouw toekomstige huis dat van hout wordt gebouwd, wordt gewerkt met biobased en lichte materialen. Dat bied je naast een comfortabel leefklimaat, ook letterlijk aangename temperaturen. Hout heeft een goede isolerende werking. Zo warmt je woning overdag snel op en blijft het lekker koel in de nacht. En wist je dat je in deze huizen je elektrische radiatoren op afstand en per ruimte kunt bedienen? 

Het natuurlijke vochtregulerende karakter van massief hout zorgt er bovendien voor dat vochtwaarden in je woning op peil blijven, wat zorgt voor meer comfort. Ook de akoestiek in huis is heel plezierig. 

In een huis van hout, op een fundering van beton, kun je lang en zorgeloos wonen en leven. Het geeft je in alle opzichten een goed gevoel. 

Welkom in het huis van nu. Welkom in de nieuwe houten eeuw!