• Blog
  • 14 juni 2024
  • Geplaatst door RomenyHagen

De Kwekerij - winst inspiratie award

De afgelopen 3 dagen heeft de PROVADA, de grootste vastgoedbeurs van Nederland, plaatsgevonden in de RAI Amsterdam. Elk jaar wordt er een inspiratieaward voor het beste project uitgereikt. Dit jaar was de winst voor De Kwekerij in Doetinchem! De locatie waar project WeideWald een groot onderdeel van uitmaakt.

De award is toegekend omdat bij dit project niet alleen naar een hoge mate van duurzaamheid wordt gekeken, maar ook naar natuurinclusiviteit en een gevarieerd woningaanbod. Het lef van de uitvraag wordt meerdere keren genoemd. De selectiecriteria waren gericht op de mate van innovatie, het unieke, de impact en een integrale aanpak. De stemmen werden door het publiek en een vakjury gegeven (30/70%). 

Samenwerking
Wethouder Wonen Ingrid Lambregts van gemeente Doetinchem: “Samenwerken loont. In Doetinchem namen we de stap om samen met dit vernieuwende project bezig te gaan. De Kwekerij geldt als voorbeeld voor moderne woningbouw. Het is een leerzaam proces dat we als gemeente steeds vaker gaan doorlopen, omdat duurzaam en natuurinclusief bouwen de toekomst is. De jury zag onder andere hoe toonaangevend onze aanbesteding is geweest. Ik hoop dat we hiermee laten zien dat een verandering in woningbouw écht mogelijk is.”

Nard Everdij, projectmanager bij de gemeente Doetinchem was namens de gemeente aanwezig om de award in ontvangst te nemen. Hij geeft aan dat de De Kwekerij een wijk is die in het bestaande landschap wordt ingepast. Hierdoor ontstaat in combinatie met de ecologische zone Kapperskolk een bijzonder groene wijk. Voor de gemeente Doetinchem was dit aanleiding om in De Kwekerij een stapje verder te gaan als het gaat om natuurinclusiviteit, circulariteit en biobased bouwen. Met andere woorden: in De Kwekerij kan je duurzaam en natuurlijk wonen.

Zie jij jezelf al in deze toonaangevende wijk wonen? Dat kan! Vanaf donderdag 11 juli starten we met de verkoop van de 41 koopwoningen. Houd onze nieuwsupdates en Social Media kanalen in de gaten om niks te missen.

Tot de volgende nieuwsflits!

Deel
Gekopieerd!