• Blog
  • 27 mei 2024
  • Geplaatst door RomenyHagen

Duurzaam WeideWald

De woningen in project WeideWald zijn ontworpen met zorg en oog voor het milieu. Er wordt gebouwd met hoogwaardige, duurzame materialen. Maar wat betekent dat nu precies voor de toekomstige bewoners? Daar gaan we in deze nieuwsflits graag op in.

 

De voordelen van hout

De woningen worden gebouwd in hout. Dit zorgt voor een  comfortabel leefklimaat met een aangename, constante temperatuur. Hout heeft namelijk een goede isolerende werking. Zo warmt je woning overdag snel op en blijft het lekker koel in de nacht. Daarbij zorgt het natuurlijke vochtregulerende karakter van hout ervoor dat vochtwaarden in de woning op peil blijven. Ook de akoestiek in huis is heel plezierig.

Onderzoek toont aan dat wonen in een houten woning het stressniveau vermindert, de hartslag verlaagd, kinderen kalmeert, de concentratie verbetert en de luchtvochtigheid reguleert. 

Een andere mooie bijkomstigheid: de elektrische radiotoren in de woning kun je per ruimte bedienen, hierdoor heb je veel meer grip op het verbruik.

Verder dan de woning

Project WeideWald gaat verder dan enkel het bouwen van duurzame woningen. De complete wijk, De Kwekerij, krijgt een duurzame inrichting. De woningen zijn zo gesitueerd en ontworpen dat ze opgaan in de bestaande omgeving. Er worden zoveel mogelijk bestaande bomen behouden en er worden veel nieuwe bomen toegevoegd voor een gezonde, groene woonomgeving. Mooie terrassen aan de boszijdes en grote tuinen aan de straatzijdes dragen bij aan het creëren van verbinding tussen bewoners, omwonenden én het landschap. 

Daarbij zorgt de inrichting van het gebied er ook voor dat bedreigde diersoorten, zoals de huismus en eekhoorn, er kunnen blijven leven. Dit creëren we mede door het toepassen van inheemse boomsoorten en struiken zoals bijvoorbeeld de Vulboom en Wilde appel. 

WeideWald biedt een fijne, groene woonomgeving voor iedereen voor nú en in de toekomst.

Tot de volgende nieuwsflits.

Deel
Gekopieerd!